DIT mener: It er lig med forretning

Softwareudvikling i dag har en stor indflydelse på virksomheders indtjenings- og konkurrenceevne. Alligevel er meget få forberedt på anvendelsen af de mange nye teknologier, der dukker op. Og It-afdelingens evne til at levere hurtigere er heller ikke væsentligt forbedret.

En bred vifte af nye teknologier - fra Mobility til Business Analytics, Big Data og diverse Cloud-løsninger - er ved at ændre den måde, virksomheder i stort set alle brancher konkurrerer på. Teknologier har forvandlet, hvordan virksomheder interagerer med kunder, samarbejdspartnere og leverandører, og derigennem skabe signifikant større effektivitet og omkostningsfordele. Nogle virksomheder kæmper for at finde fodfæste i en foranderlig verden, der i dag er globalt forbundet, mens andre allerede er i fuld gang med at anvende teknologierne til at skabe nye forretningsmuligheder. De nye teknologier bør være indlejret i virksomhedernes overordnede forretningsmæssige strategier og processer. Uanset hvor en virksomhed ligger på dette spektrum, vil de nye teknologier fortsætte med at påvirke virksomhedens evne til at udnytte teknologien og dermed påvirke deres succes på markedet.

Moderne metoder til softwareudvikling repræsenterer en vigtig mulighed for at kunne leve op til time-to-market og dermed være en vigtig faktor til at reducere omkostningerne og samtidig øge konkurrenceevnen.

Tidligere blev softwareudvikling blot set som en måde at automatisere diverse back-office operationer, hvorimod dagens softwareudvikling dækker over mere avancerede metoder, som understøtter en Software Supply Chain tilgang. En end-to-end metode, som håndterer kontinuerlige leverancer på tværs af mainframe og distribuerede miljøer. Hvis en virksomheds teknologiinfrastruktur understøttes af disse metoder og værktøjer, vil det samtidig understøtte forretningens skiftende behov. Desværre er de fleste virksomheder slet ikke forberedt på at udnytte nutidens teknologiske tendenser. Flere analyser viser, at flere end halvdelen af virksomhederne erkender, at effektiv softwareudvikling er afgørende for at opnå konkurrencefordele, men kun en fjerdedel af dem er reelt gearet til at udnytte teknologien, og det efterlader et kæmpe hul.

Lige som effektiv softwareudvikling kan øge konkurrencedygtighed, lige så kan ineffektiv udvikling eller levering føre til kostbare konsekvenser. Ustabile websteder, behandlingsfejl, dårligt administrerede software-releases og dårlig sikkerhed kan alle i sidste ende have stor indflydelse på virksomheden succes i form af indtjening og kundeloyalitet og i nogle tilfælde endda overholdelse af lovgivningen. Softwarestabilitet er i dag ikke nok. I dag efterspørger kunder en mere overbevisende brugeroplevelse og større interaktion. uanset hvilken platform de vælger. Den digitale verden kræver, at virksomhederne må være på forkant med den nyeste teknologi - og være i stand til rent faktisk at leve op til det på udviklingssiden.


Spørgsmålet spøger stadig væk, som det har gjort i mange år: ”Hvornår lærer firmaer at it-teknologi er lig med forretning?” - og ikke blot skal håndteres og besluttes i it-afdelingen. Softwareudvikling og måden, vi gør det på, skal besluttes af forretningen, så den kan støtte op om de strategiske initiativer. Helt klart er det ifølge diverse analytikere at de virksomheder, som ikke forstår at udnytte teknologien optimalt, vil sakke bagud.