DANSK IT etablerer tænketank for digital ledelse

En 25 mand stor it-tænkergruppe under DANSK IT’s Dannmark 3.0-projekt skal undersøge, hvilken form for ledelse, der er behov for i et digitalt samfund.

Den verdensomspændende digitaliseringsbølge er hastigt i færd med at ændre samfund og vilkårene for brugere, virksomheder og stater. Men, hvad betyder transformationen til et digitalt samfund for den strategiske ledelsesrolle? Hvordan skal en leder agere og tilgå opgaver for at kunne udnytte de digitale kræfter? Hvordan skal virksomheden og dens projekter organiseres - og hvilken kultur skal udvikles? Og hvilke kompetencer bliver afgørende?

Sådanne spørgsmål vil den nye tænketank forsøge at besvare. Endemålet er et digitalt ledelsesmanifest, som skal kunne guide ledere til at kunne accelerere transformationen til d-land.

- Tænketanken kan bruges til at få fokus på, at ledelse i en digital tidsalder er noget andet end ledelse i en ikke digital tidsalder. Man løber stadig ind i den lidt gammeldags holdning, at it er et nødvendigt onde for at drive en virksomhed, men i dag er det et strategisk imperativ for overhovedet at kunne stå sig i konkurrencen, siger Thomas Juhl, næstformand, DANSK IT til Børsen i forbindelse med offentliggørelsen af den nye tænketank.

Læs her mere om tænketanken og DANSK IT’s Danmark 3.0-projekt


Læs Børsens artikel om tænketanken (kræver login hos Borsen.dk)