Året der gik: Gå ikke glip af de 10 mest læste artikler i 2018

Snart tager vi hul på 2019, og i anledning af årets udgang ser DANSK IT tilbage på et år med masser af læsestof til dig. DANSK IT har samlet de 10 mest læste artikler i 2018. Få overblikket her.

Nyhed - Onsdag - d. 21-11-2018

DANSK IT udgiver 18 dataetiske anbefalinger: Læs dem her

DANSK IT's arbejdsgruppe for dataetik er klar med en ny publikation om dataetik. Den indeholder 18 konkrete anbefalingerne til, hvordan dataetikken kan styrkes.

Nyhed - Onsdag - d. 1-8-2018

Forstå blockchain på 10 minutter: Hvad kan teknologien gøre for dig?

Blockchain har været et hedt emne i it-Danmark det seneste år. Men hvad er blockchain egentlig for en størrelse, og hvad kan blockchain gøre for dig?

Nyhed - Torsdag - d. 24-5-2018

Ny vejledning til virksomheder: Sådan sikrer man de digitale beviser ved brud på it-sikkerheden

Som virksomhed kan man gøre en lang række ting for at sikre sig, at politiet har de nødvendige spor til at kunne opklare en it-sikkerhedshændelse. Blandt andet er logfiler helt afgørende, lyder det i ny vejledning fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og Dansk IT.

Nyhed - Torsdag - d. 31-5-2018

Bliv klogere på kunstig intelligens og machine learning: Tre videoer med tankevækkende pointer

Udviklingen inden for kunstig intelligens og machine learning går voldsomt hurtigt i øjeblikket, og det kan godt være lidt af en udfordring af følge med, selvom man er it-professionel. Her får du tre glimrende TED Talks, der hjælper dig med at forstå teknologierne, koncepterne og perspektiverne.

Nyhed - Torsdag - d. 26-4-2018

Guide: Fire tip til at få et bedre WiFi-netværk i dit hjem

Det er skønt med en hurtig bredbåndsforbindelse, men din hastighed på det trådløse WiFi-netværk forringes kraftigt, hvis du ikke er opmærksom på opsætningen. Du kan selv gøre meget for at optimere dit WiFi-netværk. Her får du fire konkrete tip.

Nyhed - Mandag - d. 1-10-2018

IT i praksis 2018-2019 offentliggjort: Manglende kompetencer spænder ben for digitale ambitioner

Digitalisering er kommet øverst på agendaen i det offentlige Danmark. Selvom både forretningsansvarlige og it-ansvarlige har høje digitale ambitioner, er der dog en række barrierer, der bremser realiseringen af dem. Det er en af konklusionerne i dette års IT i praksis.

Nyhed - Torsdag - d. 25-10-2018

På besøg hos NC3: Sådan arbejder hackerne i politiets tjeneste

Den 16. og 17. november afholder DANSK IT Hack IT i samarbejde med politiets Nationale Center for Cybercrime (NC3). I den anledning har vi talt med centerchef og politiinspektør hos NC3, Claus Birkelyng, om hvad de egentlig går og laver på den svært befæstede adresse i Glostrup, og om hvad de søger, når de rekrutterer nye medarbejdere til politiets inhouse-hackerteam.

Nyhed - Mandag - d. 22-10-2018

DANSK IT mener: Det er positivt, at Datatilsynet får mange indberetninger i kølvandet på GDPR

Kun ved at få sagerne frem i lyset, kan vi blive bedre til at beskytte de data, som virksomheder og offentlige myndigheder arbejder med. Kun sådan kan vi værne om den tillid, der er så afgørende i vores demokratiske samfund, og kun sådan vi lære af de fejl, der uundgåeligt bliver begået.

Nyhed - Mandag - d. 10-9-2018

Gratis kompetence­værktøjer hjælper it-professionelle med at afklare styrker og svagheder

Med gratis onlineværktøjer under European e-Competence Framework kan it-professionelle få afklaret deres kompetencer og se, hvad de mangler for at kunne bestride nye spændende stillinger.

Nyhed - Torsdag - d. 8-11-2018

Computerens historie: Se videoindslag om den danske datahistorie og DASK

Dansk Datahistorisk Forening og DANSK IT dykker i en ny serie ned i computerens historie i en dansk kontekst. I de første to afsnit tager vi hul på den danske datahistorie og mere specifikt i historien om den første danske computer, DASK. Se de to videoindslag og masser af billeder her.