Så er det blevet tid til BornHack: DANSK IT bakker op om festivalen

Bornholm lægger klipper til den tredje udgave af BornHack, der samler it-folk fra ind- og udland. DANSK IT er med som sponsor og deltager også i paneldebatter om open source og kunstig intelligens.

Fra den 16. august til den 23. august vil klippeøen Bornholm endnu engang danne rammen om BornHack - en festival fyldt med spændende indlæg og debatter på it-området.

Der er dømt både faglige udfordringer, social hygge og inspiration, når BornHack finder sted for tredje gang. Deltagerne, der primært bor i telt under arrangementet, har alle interessen for teknologi som det fælles udgangspunkt. 

Uanset om man er udvikler, arbejder med it-sikkerhed, har hang til at hacke eller ganske enkelt bare er optaget af mulighederne og udfordringerne med digitaliseringen af vores samfund, er der masser at komme efter på BornHack. 

DANSK IT er igen i år sponsor på BornHack, og vi deltager også i to debatter. Det er Michael Ørnø, næstformand i DANSK IT’s bestyrelse og direktør i Statens IT, der mandag den 20. august deltager i de to paneldebatter ”Open source i det offentlige” og ”Kunstig intelligens og automatisering.”

Vi har forud for dette års BornHack stillet tre spørgsmål til Thomas Steen Rasmussen, der er en af medarrangørerne bag den populære festival.

Hvad er det primære formål med BornHack?

- Folk deltager i BornHack af forskellige årsager. Nogen kommer med et eller flere projekter, de vil arbejde på i løbet af ugen, og er på BornHack for at arbejde omgivet af dygtige folk, som evt. kan hjælpe og komme med inspiration. 

- Andre kommer primært for at sidde til talks og workshops og på den måde få så meget fagligt indhold som muligt ud af ugen. Andre igen bruger ugen på det sociale; at tale med folk, som de resten af året ellers kun har mulighed for at kommunikere med på internettet. Det primære formål med BornHack er at lave en festival, som understøtter alle disse aktiviteter bedst muligt. 

- Målet er, at vores deltagere efter en uge på BornHack er fyldt med ny viden og inspiration, nye indtryk og oplevelser og nye venner og kontakter fra ind- og udland.

Hvorfor er det vigtigt at sætte fokus på emner som dem, BornHack gør, i dagens digitale Danmark? 

- Vi vil gerne fra BornHacks side forsøge at opkvalificere debatten om it i Danmark og internationalt. Det er ikke en overdrivelse at sige, at de folk, der er mest utrygge ved mere digitalisering i samfundet, er dem som arbejder med det tll hverdag. 

- Elektroniske valg er et godt eksempel på en sag, hvor it-professionelle måtte træde på bremsen, fordi det altså ikke er teknisk muligt at lave på en sikker måde. Gevinsterne ved digitalisering kan være enorme, men konsekvenserne, når (ikke hvis) det går galt, er lige så enorme. Vi oplever sjældent, at det bliver taget tilstrækkeligt seriøst, når der fra fagfolks side bliver advaret om usikre eller privatlivsskadelige løsninger inden for f.eks. offentlig digitalisering. 

- Derfor har vi blandt andet en debat om it-politik i årets program, hvor teknikere og politikere kan mødes og diskutere tidens vigtige emner.

Det er tredje gang, BornHack afholdes: Kan du kort beskrive den udvikling, arrangementet har gennemgået?

- BornHack afholdes for tredje gang i år med flere talere og deltagere end de foregående år. Rent organisatorisk er der selvfølgelig lidt udfordringer med at få det hele til at skalere - vores undertitel for årets BornHack er faktisk "scale it" - men derudover forsøger vi at holde den samme overordnede retning, som vi har holdt de første par år. 

- Vi er igen i år lykkedes super godt med at få fyldt vores program med indhold fra vores deltagere. Det vil vi altid foretrække i forhold til tilrejsende talere, som forsvinder igen efter deres indlæg. Det betyder nemlig, at deltagerne i løbet af ugen kan interagere med talerne og få uddybet og spørge ind til ting, hvor man ellers normalt kun lige har 10 minutter til spørgsmål efter indlægget.

Du kan læse mere om BornHack her.

Der er masser af faglige indlæg og debatter på Bornhack - herunder et eksempelvis fra sidste års festival. (Billeder: BornHack).
BornHack