SummIT 2018: Sådan forløb it-organisationernes konference

150 deltagere havde fundet sig til rette i salen på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers til en dag, hvor der blev stillet skarpt på fremtiden for den moderne it-organisation med oplæg som ”AI-toget kører nu – lad være med at bruge tiden på ”Hollywood-AI” og ”Findes der overhovedet en it-afdeling i en digitaliseret virksomhed?”.

- SummIT er noget vi skaber sammen. Hemmeligheden er, at vi skal gøre op med de gamle tunge regler. Vi skal længere ud og længere frem, møde nye mennesker og få ny inspiration, lød det, da Hans Ravnkjær Larsen, konferencechef hos DANSK IT, bød deltagerne velkommen til DANSK IT’s nye konference SummIT – Den progressive it-organisation.

Klar til en digital fremtid

Første keynote-speaker var Thomas Terney, hvis bog, Kampen om fremtiden - forstå hvordan kunstig intelligens påvirker mennesker, magt og markeder, blev uddelt til alle deltagerne.
Det dynamiske oplæg fik trukket i deltagerens lattermuskler med indslag af små intelligenstest og videoklip af bl.a. Watson, der deltager i Jeopardy. Alt sammen for at vise, hvor svært det egentlig er at definere kunstig intelligens.

Thomas Terneys budskab var da heller ikke til at tage fejl af: Vi må have viden om de nye teknologier, før vi kan træffe de rigtige beslutninger. Det er svært at tale om kunstig intelligens med resten af organisationen, når det hele tiden foregår på et meta-niveau om, hvad kunstig intelligens er for en størrelse. I stedet skal vi helt ned på detail-niveau og vise, hvordan en proces, der kræver menneskelig intelligens, kan automatiseres.

Med 29 oplægsholdere fordelt på fem spor var der noget for alle afdelinger og profiler i danske it-organisationer. Her kunne deltagerne fordele sig og blive klogere på tech-trends, digital innovation, udvikling, it-sikkerhed og ledelse.

Deltagelse via virtual reality

Særligt ét oplæg fik en hel del opmærksomhed; Reni Friis, partner i konsulentvirksomheden Valcon, holdt oplæg om den nye service management-model VeriSM. Særligt for dette oplæg var måden, oplægget blev holdt på. Friis var nemlig ikke fysisk til stede på konferencen, og oplægget blev holdt med hjælp fra VR-leverandøren Virsabi gennem virtual reality ved hjælp af et 360 graders kamera og med Facebooks nyeste VR brille Oculus Go og et par tilhørende høretelefoner. Med 40 sekunders forsinkelse var deltagerne hensat til det mødelokale på Teknologisk Institut i Høje Taastrup, hvor Reni Friis befandt sig.

Som den efterfølgende diskussion også afspejlede, så er den nye teknologi ikke målet i sig selv men blot vejen dertil. Vi skal fortsat have fokus på, hvordan teknologien kan understøtte den menneskelige værdi af mødet.

Populære workshops i dybden

Midt på dagen bød programmet på workshops i de fem spor, hvor deltagerne kunne gå i dybden og prøve kræfter med specifikke emner:

  • Hvordan griber vi innovation an organisatorisk – Design Thinking Workshop
  • Vær med til live-teste it-beredskabet i en virksomhed
  • Robot Process Automation Lab – Byg din egen robot
  • AI Design Sprint
  • Indtag direktørstolen i en disruptive start-up

Paradigmeskifte i it-organisationerne

Med fokus på fremtidens trends i it-organisationen og dens rolle i digitalisering af virksomhederne afsluttede keynote speaker, professor Jan Damsgaard, leder ved Institut for digitalisering på CBS, dagens række af oplæg ved at præsentere deltagerne for de konsekvenser fremtiden får på de enkelte funktioner i it-organisationen.

Med afsæt i Jan Damsgaards oplæg blev dagens debatter om de forskellige roller i it-organisationen samlet op af deltagerne fra debatkaravanen, flere af dagens oplægsholdere og deltagere fra salen med noget på hjertet.

Se tweets fra dagen


SummIT 2018

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018

 

SummIT 2018