Tre megatrends udfordrer it-afdelingerne

Jan Damsgaard sætter i dette webinar fokus på den digitale revolution og forretningsstrategier i en verden, hvor digitalisering er nødvendigt, og disruption er et markedsvilkår.

Professor Jan Damsgaard leder Institut for digitalisering ved CBS, hvor han forsker i forretningsstrategier for digitalisering, disruption, platformsøkonomi, big data og internet of things. Han er forfatter til bogen ”Den Digitale Omstilling – 9 radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve”.

Som fast medlem af regeringens ”Disruptionråd” og med titlen ”digital vismand” udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er Jan Damsgaard med til at sætte den digitale dagsorden i Danmark.

I forrige uge var han oplægsholder på DANSK IT’s nye konference SummIT, hvor han talte om det faseskifte, som er i gang inden for it-udviklingen i virksomhederne. Man kan ikke længere bare fylde mere it ind i organisationen. It-afdelingerne skal vælge, om de vil bidrage til transformationen eller blive i kælderen, lægge systemerne i skyen og derefter lukke og slukke.

Ifølge Jan Damsgaard skal it-afdelingerne være klar til at respondere på de udfordringer, der sker i virksomhedens omverden langt hurtigere, end vi tidligere har set.

Særligt er der tre megatrends, som er med til at ændre it-afdelingernes virkelighed:

  1. Fra købmand til markedsplads
  2. Fra produkt til service
  3. Fra eje til leje

Se webinaret med Jan Damsgaard her: