DANSK IT runder for første gang 10.000 medlemmer

DANSK IT har netop rundet medlem nummer 10.000. Det er første gang, at foreningen DANSK IT, der blev stiftet i 1958, har så mange medlemmer – og der er udsigt til endnu flere.

DANSK IT 10.000 medlemmer

En kraftig medlemsvækst over de seneste år betyder, at DANSK IT netop har nået en historisk milepæl: Foreningen har nu over 10.000 medlemmer. 

Det er første gang nogensinde, at DANSK IT, der blev stiftet i 1958, har over 10.000 medlemmer. DANSK IT er en uafhængig forening, der har fokus på at styrke medlemmernes kompetencer og samtidig deltager aktivt i debatten om it og digitalisering.

DANSK IT har over de seneste år formået at øge antallet af medlemmer markant i takt med, at antallet af medlemsaktiviteter og tilbud til medlemmerne også er øget drastisk.

- Vi har arbejdet hårdt på at skabe en moderne og tidssvarende foreningen, der matcher de behov, medlemmerne har i dag. Det er f.eks. muligheden for at kunne deltage i de mange gratis medlemsmøder online som webinarer, udtaler Lisa Herold Ferbing, der er bestyrelsesformand i DANSK IT. 

En forening for alle danskere
Hun peger samtidig på, at DANSK IT’s medlemstal vil kunne blive endnu højere i de kommende år:

- DANSK IT er en forening for alle danskere, der arbejder med it og digitalisering og også for alle borgere, der ønsker at forholde sig aktivt til de muligheder, dilemmaer og problemstillinger, der f.eks. følger med kunstig intelligens og en øget brug af data. Vi tror på, at der er brug for en forening, hvor alle danskere kan mødes og tage vigtige diskussioner om, hvad vi egentlig vil med digitaliseringen. 

Vi tror på, at der er brug for en forening, hvor alle danskere kan mødes og tage vigtige diskussioner om, hvad vi egentlig vil med digitaliseringen

DANSK IT har i modsætning til mange andre interesseorganisationer udelukkende individer som medlemmer. Det er en central del af DANSK IT’s DNA. Det er det, der gør det muligt for DANSK IT’s politiske udvalg, fagråd og arbejdsgrupper at fungere helt uafhængigt – medlemmerne repræsenter nemlig udelukkende sig selv som personer, ikke de virksomheder eller myndigheder, der udgør deres daglige arbejdsplads. 

- Vores medlemmer har alle faglig viden, holdninger og erfaringer, der gør dem i stand til at deltage i debatten om alt fra dataetik til offentlig digitalisering, datasikkerhed og det kontaktløse samfund. Med over 10.000 medlemmer er der udsigt til, at DANSK IT kommer til at blande sig endnu mere i den digitale debat, siger Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i DANSK IT. 

- Samtidig opgraderer vi med endnu flere Meet & Inspire-møder; vores gratis medlemsmøder, hvor der er faglige oplæg og debatter om aktuelle it-trends og -teknologier, f.eks. blockchain, big data og kunstig intelligens. Vi holder nu over 70 møder om året, forklarer Rikke Hvilshøj. 

De over 10.000 medlemmer modtager også DANSK IT’s ugentlige nyhedsbrev med faglige artikler, publikationer, podcasts og anbefalinger.

Læs også: Der er 10.000 gode grunde til at melde sig ind i DANSK IT.

Artikel - Fredag - d. 1-6-2018

Meet & Inspire

Alle medlemmer af foreningen har gratis adgang til Meet & Inspire, vores faglige inspirationsarrangementer. Vi afholder mere end 80 arrangementer årligt - og rundt omkring i landet.
Ideer - organisation

Artikel - Onsdag - d. 28-10-2015

Bestyrelse, politiske udvalg og fagråd

Dansk IT er organiseret med en bestyrelse, seks fagråd og fire politiske udvalg. Få overblikket her.