Netop trådt i kraft: Ny koalition skal sikre danskernes digitale dannelse

Ny koalitionen har til opgave at sætte fokus på og yde støtte til de projekter, der styrker den digitale dannelse i Danmark. DSJC Danmark, digital skills and jobs coalition, er netop blevet lanceret på et konstituerende møde.

Den nye koalition DSJC, digital skills and jobs coalition, er netop trådt i kraft. Koalitionen sigter mod at samle og dele de stærkeste projekter og erfaringer med digital dannelse fra hele den europæiske union. I juni sidste år, tog DANSK IT initiativ til at bringe koalitionsarbejdet til Danmark, hvilket kulminerede i denne uge ved den officielle lancering af samarbejdet i DANSK IT’s lokaler på Bredgade i København.

Biblioteksforeningen, Københavns Universitet og Prosa var blandt de 16 fremmødte fagforeninger, universiteter og virksomheder på dagen.

- DSJC skal sikre, at hvert europæisk land ikke skal genopfinde den digitale tallerken. DSJC er stedet, hvor vi deler viden, lærer om best practice, skaber kontakt på tværs af brancher og landegrænser og finder de mest optimale løsninger på nutidens digitale problemstillinger.

Sådan åbnede Anja Monrad, formand for DSJC’s bestyrelse i Bruxelles, mødet og hun var ikke den eneste prominente gæst til stede ved arrangementet.

Forskellige organisationer har forskellige årsager til at deltage
Koalitionen har allerede nu affødt en større konference, hvor medlemmerne af samarbejdet har skabt en bredere platform for videndeling og netværksarbejde blandt de danske og internationale aktører, der beskæftiger sig professionelt med digital dannelse. Konferencen løber af stablen allerede den 10. april, hvor alle aktører fra mødet vil deltage sammen med utallige andre.

Rikke Hvilshøj, direktør for DANSK IT, udtaler:

- Fokus på digitale kompetencer er en del af vores DNA og vores formål. At styrke danskernes digitale kompetencer er en dagsorden, som fylder rigtig meget; der er stort politisk fokus på det, arbejdsmarkedets parter har brugt mange kræfter på denne dagsorden, og at vi kan samle en så stor koalition, beviser jo, at det fylder noget.

- Én million danskere mangler basale digitale kompetencer. Det er en kæmpemæssig opgave, som ikke udelukkende kan løses politisk. Det kræver andre aktører, der spiller med. DSJC skal samle kræfterne til at løfte og samarbejde på kryds og tværs.

Alle organisationer, der arbejder med, eller på anden vis berører digital dannelse, er velkomne til at deltage i arbejdet med DSJC. Deltagelse kræver blot viljen til at flytte noget på dagsordenen. Er du eller din organisation interesserede i at deltage, kontakt da DANSK IT’s sekretariat på ceb@dit.dk.


Artikel - Torsdag - d. 6-9-2018

Digital Skills and Jobs Coalition

The Danish IT Computer Society is working with the EU to launch the most ambitious digital skills program yet

Nyhed - Tirsdag - d. 14-8-2018

DANSK IT er tovholder for nyt dansk-europæisk digitalt samarbejde

Samarbejdet har til formål at styrke de digitale kompetencer i Danmark igennem en tværfaglig koalition. EU-initiativet blev lanceret i 2016, og er allerede i fuld gang i blandt andet Sverige, Holland og Østrig.