Fem anbefalinger fra DANSK IT: Tankevækkende artikler, videoer og podcasts

Massive forandringer, høj hastighed og masser af digital innovation står øverst på agendaen i de fleste virksomheder. Det stiller store krav til ikke mindst it-organisationerne og it-lederne. Hent inspiration til dit arbejde med DANSK IT's fem anbefalinger til tankevækkende artikler, videoer og podcasts.

I en tid, hvor digital transformation og digital innovation står højt på agendaen i de fleste virksomheder, kan det til tider være svært at bevare overblikket og undgå at miste pusten som it-organisation. Både medarbejderne og lederne i de danske it-organisationer mødes med nye krav og ønsker om, hvordan de kan være med til at understøtte og facilitere den digitale innovation.

Der opstår med kunstig intelligens, automatisering og big data konstant nye muligheder for at forny og gentænke både forretningen og måden, man driver den på. It-lederen og dennes medarbejdere skal finde ud af, hvordan man strategisk og praktisk kan udnytte de nye muligheder og tackle de udfordringer, der uundgåeligt også følger med.

Herunder får du fem anbefalinger til tankevækkende artikler, videoer og podcasts for it-ledere og it-organisationer, der søger inspiration til deres arbejde.

1) Artikel: Algoritmer og kunstig intelligens kan hjælpe dig – men også gøre dig til en dårligere leder

Vi lægger ud med en artikel fra Harvard Business Review, der handler om, hvordan algoritmer og kunstig intelligens både kan gøre dig til en bedre og en dårligere leder. Forfatteren Mike Walsh er aktuel med bogen The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You.

I den forbindelse skriver han i artiklen i Harvard Business Review, at kunstig intelligens og algoritmer tilbyder en verden af muligheder for, at man kan designe mere fleksible og tilfredsstillende måder at arbejde på. Samtidig skriver han dog direkte henvendt til lederne:

- But for them to work effectively, first be sure that you would be managed and matched by the same algorithms you are expecting other people to follow.

- One of the newest dilemmas for leaders in an age of AI is when and how to use algorithms to manage people and teams. AI, algorithms, and automation might allow you to manage more people at scale, but that doesn’t mean they will make you a better leader. In fact, quite the opposite may be true: technology has the potential to bring out the very worst in us.

Læs artiklen her: When Algorithms Make Managers Worse 

2) Video: Forandringer er den nye norm – det stiller nye krav til dig

Herunder finder du en interessant Ted Talk af Jim Hemerling, der er senior partner og managing director i Boston Consulting Group.

Han er en anerkendt rådgiver og ekspert inden for transformationer og forandringer i organisationer, og i hans oplæg, 5 ways to lead in a era of constant change, kommer han blandt andet ind på, hvordan man kan bringe mennesket i centrum, når der er behov for forandringer i en organisation. Se den inspirerende Ted Talk herunder:


3) Artikel: Du skal turde ændre dine vaner og dit tankesæt

Hvis vi skal fortsætte med dette tema, kan nedenstående artikel fra Gartner anbefales. Den fokuserer på, hvordan man som leder kan tilpasse sit tankesæt, så man bliver i stand til at være en god leder i den digitale tidsalder. I artiklen udtaler Gartner-analytiker Graham Waller blandt andet:

- Continuously changing digital markets will require continuously adapting leadership. Like any human, CIOs struggle giving up leadership mindsets that served them well in the past. But CIOs cannot deliver needed digital capabilities without adapting their thinking to new market realities.

Læs artiklen her: 5 Steps to Become an Effective Digital Leader 

4) Video: Du har masser af mål – men er det de rigtige?

Vi fortsætter med endnu en Ted Talk. Denne leveres af den velkendte amerikanske investor og venture capitalist John Doerr. I hans oplæg slår han et slag for, at mange af os er gode til at sætte os klare mål – men at det desværre alt for ofte er de forkerte mål. Det kan man undgå ved at arbejde efter OKR-systemet (Objectives and Key Results), mener John Doerr. Herunder kan du se Ted Talken Why the secret to success is setting the right goals:


5) Podcasts: Her er opgaven for danske it-ledere og it-organisationer 

Det er ingen hemmelighed, at danske it-organisationer i disse år skal forholde sig til en række nye krav og forventninger til, hvordan de også fremover kan spille en relevant rolle i virksomheden. Derfor slutter vi også af med at anbefale tre af DANSK IT’s egne podcasts om netop dette emne.

Lyt med herunder, hvis du vil blive klogere på, hvad danske ledelsesrådgivere og it-ledere tænker om fremtidens danske it-organisationer:
  


Deltag i undersøgelse om it-ledelse

Det er DANSK IT’s ambition at udvikle nye tilbud og aktiviteter til de af foreningens medlemmer, der har en lederprofil (eks. it-chef, CIO, CTO og andre, der arbejder strategisk med it og har et lederansvar).

Derfor foretager vi netop nu en undersøgelse, der skal give et indblik i de udfordringer, danske it-ledere har, og være med til at kortlægge hvilke teknologier, it-lederne mener, har det største potentiale. Vi vil sætte stor pris på, hvis du vil bruge fem minutter på at deltage. Dine svar er anonyme.

Deltag i undersøgelsen