10 podcasts til dig der arbejder med offentlig digitalisering

Mens vi venter på OffDig Week i uge 35 har vi samlet 10 podcasts, der gør dig klogere på offentlig digitalisering, automatiseret sagsbehandling, fremtidens potentialer, dataetik, digitaliseringsklar lovgivning og meget mere.

Stig Lundbech og Koncern IT er på en mission: Vi skal forløse det digitale potentiale

Koncern IT’s 400 medarbejdere skal levere både stabil it-drift og innovativ digital udvikling. Missionen er at være med til at forløse det digitale potentiale i kommunen. Hør podcasten med Stig Lundbech, direktør for Koncern IT.

 

Bliv klogere på automatiseret sagsbehandling i den offentlige sektor

I denne episode: Forstå hvad automatiseret sagsbehandling reelt betyder og hør om centrale overvejelser om, hvordan man på den ene side kan udnytte mulighederne med automatisering, men samtidig også kan værne om de grundlæggende værdier, den offentlige sektor i Danmark bygger på.

 

Offentlig digitalisering: Kommunerne skal udnytte fremtidens teknologier

I en ny bog med titlen Grib fremtiden kommer forfatterne med et opråb til de danske kommuner: I skal udnytte teknologier som internet of things, kunstig intelligens, virtual reality og blockchain, hvis I vil forblive relevante for borgerne. Her forklarer Anders Hvid, hvordan kommunerne kan gribe den teknologiske fremtid.

 

Tillid og transparens er afgørende i digitaliseringen – men hvordan sikres det i praksis?

Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?

 

Derfor er det afgørende med et øget fokus på dataetik i Danmark

I denne podcast zoomer vi ind på begrebet dataetik og en række af de dataetiske spørgsmål, vi alle skal forholde os til. Dataetik er et emne, der optager stadig flere it-professionelle, ligesom også virksomheder, politikere og mange andre er begyndt at diskutere dataetik. Det bør vi bestemt også gøre, for dataetik er afgørende for danskernes digitale liv både i dag og i fremtiden.

 

Digital dannelse: Der er et påtrængende behov for en digital oplysningstid

Som borgere i det digitale samfund skal vi have en viden om, hvad der er på spil. Ikke i dyb teknologisk forstand, men i forhold til muligheder og risici og i forhold til den rolle, som virksomheder, myndigheder og vi selv kan og skal spille. Der er behov for en digital oplysningstid, hvis vi ikke skal ende som magtesløse genstande i en udvikling, andre dikterer, lyder argumentet fra Klaus Kvorning Hansen i denne podcast om digital dannelse.

 

Digitaliseringsklar lovgivning skal hjælpe borgerne og styrke digitaliseringen

I denne podcast kan du blive klogere på, hvad digitaliseringsklar lovgivning helt konkret indebærer, og du kan også høre om nogle af de erfaringer, man har gjort sig, siden aftalen trådte i kraft 1. juli 2018. Medvirkende: Hanne Marie Motzfeldt, lektor i digital forvaltning ved Center for informations- og innovationsret på Københavns Universitet og Sara Gøtske, sekretariatsleder for digitaliseringsklar lovgivning i Digitaliseringsstyrelsen.

 

En samtale med Ida Auken: Vi skal tæmme teknologien - teknologien skal ikke tæmme os

Ida Auken, medlem af Folketinget for Radikale Venstre, it-ordfører, formand for Siri-Kommissionen og tidligere miljøminister, var taler på Dansk IT’s årskonference 2019. I dette sceneinterview kan du bl.a. fortælle om danske grundværdier i en global, digital verden, fake news og teknologiens betydning i hendes egen hverdag.

 

Udbudspraksis på digitaliseringsområdet er på afveje – behov for en anden tilgang

Danmarks udbudspraksis på digitaliseringsområdet er på afveje. Udbuddene i forbindelse med nye it-projekter tager for lang tid, koster for mange penge, er præget af en uforholdsmæssig mængde juridiske overvejelser, og ledelsen er for fraværende i processen. Det går ud over kvaliteten af løsningerne og potentielt også borgerne. Det mener Dansk IT’s udvalg for it i den offentlige sektor. Medvirkende er Ejvind Jørgensen og Jens Andersen.

 

Forhandling af it-aftaler: Sådan forhandler du de bedste it-aftaler på plads

I denne episode taler vi om forhandlinger af it-aftaler. Vi zoomer ind på, hvordan man forstår sine teknologileverandører, og hvordan man forhandler med dem. Medvirkende: Henrik Zangenberg, administrerende direktør og partner i Zangenberg og Company. Han er forfatter til bogen Forhandling af it-aftaler, der er baseret på 25 års erfaringer med netop det.