Sådan anvender Nordea BIAN

"BIAN tilbyder os et standardsæt byggeklodser, som vi kan bruge til at forstå, hvad de enkelte elementer er, og hvad de gør," udtaler Rasmus Strømsted fra Nordea. Han er meget begejstret for rammeværket, som han anvender i sit arbejde.

Banking Industry Architechture Network (BIAN) er et rammeværk, der anvendes af it-arkitekter i rigtig mange finansielle virksomheder verden over.

Rammeværket bruges til at sikre, at virksomhedsarkitekturen tilpasses nye markeds- og teknologikrav. Det er baseret på en service-orienteret it-arkitektur, som definerer standard forretningsmuligheder og understøttende API´er til en bred række bankaktiviteter. Modellen inkluderer mere end 1.800 unikke forretningskomponenter og 900 forretningsmuligheder. Således er det et anvendeligt værktøj, der kan mindske ”gabet” mellem IT og forretningen og dermed bl.a. sikre, at der er enighed om, hvor forretningen er på vej hen.

I Nordea bruges BIAN til bl.a. at forstå bankens applikationer, processer, teknologier og data.

BIAN tilbyder os et standardsæt byggeklodser, som vi kan bruge til at forstå, hvad de enkelte elementer er, og hvad de gør. F.eks. applikationer kan vi mappe til nogle standard services, som gør, at vi bedre forstår, hvad applikationerne gør, og hvad de bidrager til i banken. Havde vi selv skulle opfinde sådan en liste, havde det for det første taget utroligt lang tid, og det er heller ikke sikkert, at vi nogensinde kunne blive helt enige om, hvordan det skulle være,” forklarer Rasmus Strømsted, som er Head of Architecture Service Delivery i Nordea.

Hør her Rasmus fortælle mere om, hvad BIAN er, og hvordan rammeværket bruges i Nordea.

Dette webinar bør du ikke misse, hvis du vil lære, hvad BIAN kan gøre for dig og din virksomhed

Er du blevet nysgerrig på BIAN, har du mulighed for at lære mere om rammeværket ved at deltage på et gratis webinar den 9. juli 2020. Webinaret afholdes af Van Haren & CC&C Solutions.

Du kan tilmelde dig her

Dansk IT lancerer et nyt kursus rettet mod it-arkitekter i finansielle virksomheder

Dansk IT er den første officielle udbyder af BIAN-kurser i Danmark.  I oktober afholder vi kurset BIAN - Banking Industry Architecture Foundation Certification for første gang. Der er åben for tilmelding. 

For at læse mere om kurset kan du besøge vores hjemmeside:  www.dit.dk/bian 

BIAN Foundation

BIAN - Banking Industry Architecture Foundation Certification

Dette kursus er for jer, der arbejder som it-arkitekter i banksektoren. I bliver certificeret i det rammeværket, BIAN, som anvendes i rigtig mange banker verden over.