10 artikler og podcasts til dig, der arbejder med offentlig digitalisering

Vi nærmer os så småt OffDig 2021 - Danmarks største konference om offentlig digitalisering, der går løs i Musikhuset Aarhus d. 6. - 7. september. Mens vi venter (utålmodigt), har vi fundet 3 artikler og 7 podcasts, der alle sætter fokus på digitalisering i den offentlige sektor.

Digitalt pseudoarbejde: Du bruger alt for meget tid på ligegyldige arbejdsopgaver

Hvorfor sætter vi strøm til processer, som vi burde have afskaffet? Digitalisering fører ofte meget pseudoarbejde med sig særligt i form af nye, smarte digitale ”løsninger”, hvor vi glemmer at overveje, om de giver mening. Forfatter, Dennis Nørmark, kommer med gode råd til, hvordan du slipper af med dit værdiløse ekstraarbejde. Læs mere.

Forsvarets CIO: Kursen er sat mod en gennemgribende it-oprydning

Forsvarets øverste ledelse har netop godkendt en operating model for alt, hvad der vedrører it i forsvaret. Der skal ryddes op og centraliseres, men uden at det spænder ben for den agilitet og fleksibilitet, der er behov for i kampsituationer, fortæller CIO Kristian Vengsgaard. Læs mere.

Etisk kodeks holder Københavns Kommune skarp på dataetik

Københavns Kommune vil ligge i front med digitaliseringen - og samtidig styre uden om de etiske faldgruber. Derfor har kommunen udviklet fem etiske bud på brug af kunstig intelligens og algoritmer. Få et indblik i kommunens dataetiske overvejelser i dette interview med direktør for Koncern IT i Københavns Kommune, Stig Lundbech. Læs mere.

 

Offentlig digitalisering: Kommunerne skal udnytte fremtidens teknologier

Kommunerne er på rette vej, men vi er stadig meget langt fra en situation, hvor teknologierne udnyttes optimalt, og det fulde potentiale bliver indfriet, forklarer Anders Hvid i denne podcast-episode af Tech og strategi i øjenhøjde.

Digitaliseringsklar lovgivning skal hjælpe borgerne og styrke digitaliseringen

I denne episode kan du blive klogere på, hvad digitaliseringsklar lovgivning helt konkret indebærer, og du kan også høre om nogle af de erfaringer, man har gjort sig, siden aftalen trådte i kraft 1. juli 2018.

Bliv klogere på automatiseret sagsbehandling i den offentlige sektor

Du får et indblik i, hvordan den offentlige sektor arbejder med automatiseret sagsbehandling. Forstå hvad automatiseret sagsbehandling reelt betyder og hør om centrale overvejelser om, hvordan man på den ene side kan udnytte mulighederne med automatisering, men samtidig også kan værne om de grundlæggende værdier, den offentlige sektor i Danmark bygger på. 

Machine learning til automatisering og vidensdeling

Denne podcast-episode handler om, hvordan man i den offentlige sektor kan anvende machine learning til automatisering og vidensdeling. I den offentlige sektor sker der som led i en sagsbehandling typisk indsamling af en stor mængde dokumenter og viden. Den viden kan konsolideres og udnyttes til at sikre højere kvalitet i afgørelserne fremadrettet. Det er dog et ressourcekrævende arbejde - og det er her, at machine learning kommer ind i billedet.

Kunstig intelligens baner vejen for innovation i den offentlige sektor

I denne podcast zoomer vi ind på, hvordan kunstig intelligens kan bane vejen for mere innovation i den offentlige sektor. - Hør om de muligheder og perspektiver, der er i kunstig intelligens. - De vigtige overvejelser i anvendelsen af kunstig intelligens. - Få et indblik i Region Syddanmark, der er langt fremme med brugen af kunstig intelligens - og har gang i flere spændende projekter.

Sådan har it-organisationen i Herning Kommune tacklet coronakrisen

I denne episode kan du høre, hvordan it-organisationen i Herning Kommune har håndteret coronatiden med de mange digitale udfordringer - og også muligheder - der har præget dagligdagen. 

 

Et styrket cyberforsvar skal dæmme op for alvorlige trusler mod Danmark: Er det de rette tiltag?

Der er masser af aktiviteter i gang - både fra de it-kriminelles side og i forhold til Danmarks cyberforsvar. Derfor sætter vi i denne udsendelse fokus på udviklingen og forsøger at fremhæve nuancerne i debatten, når vi stiller spørgsmålet: Er det de rette tiltag?