It-studerende dystede i it-sikkerhed på Hack IT 2018

30 højtmotiverede it-studerende var samlet til Hack IT 2018 for at dyste om 25.000 kr og muligheden for at pitche deres løsning på konferencen IT-Sikkerhed foran knap 200 it-sikkerhedsprofessionelle.

På en kold eftermiddag i januar bød Dansk IT 30 studerende fra diverse uddannelsesinstitutioner velkommen til hackathonet Hack IT 2018, som blev afholdt på på Københavns Erhvervsakademi - KEA.

Direktør for DANSK IT, Rikke Hvilshøj, startede dagen med, at introducere deltagerne for DANSK IT og alle de tilbud, foreningen laver til studerende samt præsentation af case-giverne: Danske Bank, Danish Cybersecrity Clusters, KEA og DANSK IT.

Med Fabian Berg fra DANSK IT i spidsen for eventet blev grupperne dannet, reglerne forklaret og de første cases blev stillet med rådgivning fra de forskellige caseleverandører.

De studerende havde travlt og kun med samarbejde ville deltagerne opnå succes. Nogle deltagere troppede op med det, der lignede campingudstyr, andre i behagelige joggingtøj. De var alle bevidste om den udfordring, der ventede dem. Med 25.000 kr. på højkant og billetter til DANSK IT’s sikkerhedskonference, var deltagerne seriøse fra start!

Der var i alt fem cases, hvor den første omhandlede passwords, og en anden omhandlede en historie om kriminelle, som styrede en stor del af landets økonomi i undergrundsmiljøet. Senere på aften kom der flere cases til. Bl.a. skulle de 8 grupper af studerende løse en skattejagt med forskellige opgaver inden for sikkerhed.

Den sidste case blev præsenteret lørdag morgen, hvor deltagerne var lidt matte i betrækket efter ingen eller kun få timers søvn. Den sidste case bestod i en teknisk rapport, hvor de studerende skulle udlede, hvad der var sket og hvordan det kunne undgås fremadrettet. Løsningen skulle pitches for en ”ikke teknisk bestyrelse”, som bestod af repræsentanter fra DANSK IT’s fagråd for Informationssikkerhed og repræsentanter fra  Danske Bank, DCSC og KEA.

DANSK IT havde sørget for, at de unge mennesker ikke skulle mangle noget, da alt deres fokus var fokuseret på de forskellige cases. For én udefra lignede de forskellige teams’ opstilling af computere, strategiske papirer og halvt spiste Hariboposer, noget som kunne tages ud af en film, hvis storyline var, at Danmark var angrebet af et ledt hackerangreb og at der kun var deltagerne til at løse det.

Da klokken blev 19.00 var aftensmaden ankommet i form af en foodtruck. Her kunne deltagerne få det man lyster allermest, når man sidder om aftenen med en opgave og tiden er knap; En fantastisk burger med pomfritter! DANSK IT havde gjort klar til deltagerne kunne være sociale i KEAs kantine, så de kunne få et lille afbræk fra opgaven, men nej, det havde de ikke tid til. Det var jo et sandt kapløb med tiden, så de forsvandt hurtigt ind i deres lokaler igen med maden i hånden.

Da alle point var lagt sammen, var der tre grupper, som havde lagt sig i spidsen, og som alle vandt billetter til DANSK IT’s årlige sikkerhedskonference, som blev holdt ugen efter. Vinderne af Hack IT 2018 og 25.000 kr. blev gruppe 1 bestående af Eimantas Levanavicius, studerende fra KEA, Inga Bakijanova, Studerende fra KEA, Jannek Bossen, Aalborg Universitet og Morten Eskildsen, Aarhus Universitet. Stort tillykke!