Vinder ildsjælspris for at sætte digitale kompetencer på agendaen

En af de store, frivillige drivkræfter bag DANSK IT’s politiske arbejde, vicedirektør på Københavns Universitet, Klaus Kvorning Hansen, er blevet hædret med foreningens ildsjælspris.

Den årlige pris, som Klaus Kvorning Hansen fik tildelt på DANSK IT’s årsmøde den 31. maj, gives til et medlem, der har gjort en ekstraordinær og engageret indsats for foreningen, hvis medlemskreds tæller cirka 7.500 it-professionelle.

- Klaus har i mange år ydet en kæmpe indsats for DANSK IT, og en indsats der er båret af et stort ønske om at gøre en forskel.  Klaus er blandt andet dybt engageret i at kæmpe for, at alle – ikke kun it-professionelle - får udviklet deres digitale kompetencer og digitale dannelse gennem hele livet, da det er en nødvendighed for at kunne udfolde sig som samfundsborger i et samfund, der bliver stadig mere digitalt, siger Rikke Hvilshøj, adm. direktør, DANSK IT.

Det engagement udfolder sig ikke mindst i DANSK IT’s udvalg for digitale kompetencer, som Klaus Kvorning Hansen var med til at stifte i 2014, og som han i dag er formand for. Udvalget, der består af repræsentanter fra undervisningsverdenen, forskningsverdenen og erhvervslivet, har med Klaus i spidsen for nylig udgivet publikationen ”DANSK IT's anbefalinger til styrkelse af danskernes digitale kompetencer". En udgivelse, der skal danne afsæt for blandt andet høringer, der skal afdække, hvordan man sikrer, at alle får udviklet nødvendige digitale kompetencer gennem hele livet.

Klaus Kvorning Hansens engagement i DANSK IT går dog mange år tilbage. Tidligere har han blandt andet været medlem af DANSK IT’s bestyrelse fra 2007 – 2013, hvor han i perioden 2009 – 2013 også var bestyrelsesformand.

 - Selvom Klaus stoppede som bestyrelsesformand for DANSK IT for tre år siden, har han bestemt ikke skruet ned for blusset. Tværtimod har han kastet sig over at sætte en stor og ambitiøs dagsorden om, hvordan alle danskeres digitale dannelse og digitale kompetencer kan sikres, fortæller Carsten Nørgaard, formand, DANSK IT.

- Klaus stiller også gerne sin viden til rådighed for foreningen, når nye konferencer og andre tiltag skal sættes i søen. Ligesom han har været med til at udvikle DANSK IT’s politiske arbejde på flere andre fronter, tilføjer han.

Klaus Kvorning Hansen er oprindeligt uddannet magister i filosofi, men har i mere end 25 år arbejdet med it. Blandt andet som udviklingschef i Nykredit, CIO i Pensam og i dag som vicedirektør i koncern-it på Københavns Universitet. Han er også medforfatter til ”Faghæfte 48: It- og mediekompetencer i folkeskolen”, som Undervisningsministeriet udgav i 2010, og som i flere år satte rammerne for, hvilke it- og mediekompetencer elever forventes at have tilegnet sig, når de forlader skolen.