Netværksmedlem: Møderne er mit helle

Helle Vibeke Tuxen, medlem af netværket Program- og porteføljeledelse, bruger netværket til sparring på faglige udfordringer og inspiration til at kunne rykke på sin rolle som Senior Projektleder hos EG.

Til dagligt er Helle Vibeke Tuxen Senior Projektleder hos EG. Hun har været medlem af flere netværk hos DANSK IT igennem flere år, og er i dag en del af det strategiske netværk Program- og porteføljeledelse.

Det er især sparringen på hendes rolle i virksomheden samt hendes praktiske arbejdsopgaver, som er årsagen til hendes lange engagement i foreningens forskellige netværk.

”Jeg får utrolig meget personlig sparring fra netværket. Jeg har haft mange forskellige opgaver og forskellige roller på min arbejdsplads. Og selvom det ikke altid har været program- og porteføljeledelse, jeg direkte har arbejdet med, så er de temaer, vi beskæftiger os med i netværket alligevel relevante for mig og gør, at jeg hver gang er kommet hjem med et udbytte, som jeg kan bruge i min dagligdag.”

Ikke alle emnerne er direkte relateret til Helle Vibeke Tuxens daglige arbejdsopgaver, men alle møderne planter alligevel nye idéer i Helles hoved, hvor hun begynder at overveje, hvordan hun kan gøre tingene anderledes. Og sidder hun med en konkret udfordring, og der er et stykke tid til næste netværksmøde, griber hun gerne fat i hendes netværk.  

”Det varierer lidt, hvor meget jeg bruger netværket imellem møderne. Det skyldes, at mine roller i min nuværende virksomheder har været forskellige. Men jeg har skrevet til de andre medlemmer om, at jeg har den og den udfordring, hvordan ville I gribe den an? Og så får jeg god feedback, som jeg kan arbejde videre med. ”

Faglige oplæg og social sparring
Netværksmøderne består af oplæg fra eksterne oplægsholdere og alle medlemmerne kommer til orde i løbet af et møde. På den måde følger medlemmerne hinandens faglige udvikling. Men der bliver også lagt stor vægt på det sociale i netværket. De afsluttende middage efter møderne er med til at styrke medlemmernes personlige relationer.

”Vi mødes fire gange om året i netværket. Vi mødes fra morgenstunden, hvor vi begynder med en opsamlingsrunde på os alle. Hvor er vi, og hvilke udfordringer arbejder vi hver især med i øjeblikket.

Derefter har vi ofte et oplæg om formiddagen og et om eftermiddagen. Vi bestemmer i fællesskab, hvilke emner, netværket skal fokusere på, og vores facilitator er god til at finde de helt rigtige oplægsholdere. Til slut følger vi op på indlæggene og prøver at relatere dem til, hvordan vi kan bruge dem hos os selv. Om aftenen slutter vi af med en middag, så der også er tid til det sociale, og vi får talt om, hvordan det går hos hinanden”. 

Netværksmøderne er mit helle
Selvom Helle Vibeke Tuxen har en travl hverdag, gør hun alt, hvad hun kan for at kunne komme til netværksmøderne.

”Møderne er mit helle. Der har ikke været tid til en masse efteruddannelse for mig, så de her netværksmøder er virkelig dem, der giver mig lidt distance fra den travle hverdag og giver mig en mulighed for at tænke over, hvordan jeg måske kan gribe nogle af mine udfordringer an.”

Strategisk netværk for Program- og porteføljeledelse henvender sig primært til dig, der arbejder med program- og porteføljeledelse, hvor it indgår som en meget væsentlig parameter, og som møder udfordringer, der både er organisatoriske og teknologiske. 

Er du nysgerrig på netværket, læs mere om Strategisk netværk for Program- og porteføljeledelse.


Netværk Program og projektledelse

Netværk - Tirsdag - d. 8-12-2015

Program- og projektledelse

Netværksgruppen Program- og projektledelse problematiserer og udfordrer problemstillinger knyttet til rollen som Program- og projektleder. 
Program og portefølgeledelse

Netværk - Tirsdag - d. 8-12-2015

Strategisk netværk: Program- og porteføljeledelse

Strategisk netværk for Program- og porteføljeledelse giver deltagerne mulighed for at udveksle praktiske erfaringer blandt ligesindede. 

Artikel - Tirsdag - d. 5-1-2016

Netværksgrupper

Dansk IT driver it-faglige netværksgrupper, hvor stærke relationer, sparring og ny viden er til værdi for både dig og din organisation.