Haldor Topsøe: Sådan håndterer vi den digitale transformation

Haldor Topsøe har et klart mål om at vokse på både eksisterende og nye markeder. Få et indblik i hvordan it-organisationen mestrer de nye digitale teknologier, så det støtter vækstrejsen og giver værdi for hele forretningen.

Dansk IT har talt med Niels Keller-Larsen, Vice President & CIO, og Allan Baungaard Jakobsen, Global IT Enterprise Architect, fra Haldor Topsøe, som giver et indblik i, hvordan de håndterer den digitale transformation.

- Vi arbejder med den digitale transformation på mange måder. Først og fremmest får vores ERP-løsning et kæmpe løft for at understøtte globale processer og data. Derudover arbejder vi målrettet med at transformere vores ingeniørløsninger fra at være dokumentdrevne mod at være datadrevne, og så er det utroligt vigtigt, at it arbejder tæt sammen med forretningen.

Haldor Topsøe har et stort potentiale og er blandt andet kendt for høj kvalitet og stor faglig viden, når det drejer sig om kemi, energi og ingeniørvirksomhed. 

- Da vi har fokus på, at virksomheden skal vokse, er vi i gang med at standardisere og globalisere processer og data. Alene den proces stiller nogle krav til den måde, it og forretningen samarbejder på.

- Vi er guidet af enterprise arkitektur praksisser og modenhedsmodeller, som ruster organisationen til at takle nye teknologier, som giver værdi for hele forretningen. Nye teknologier i vores forretning vil ofte medføre, at de skal it-understøttes, og vi arbejder derfor på at vores it-platforme skal være med til at understøtte forretningens udvikling og brug af ny teknologi. Det stiller både krav til, at fundamentet er i orden, at it-platformene er sikre, og ikke mindst at det kan bruges af hele virksomheden.

Du kan høre mere om hvordan og hvorfor og komme endnu tættere på Haldor Topsøes udvikling på Dansk IT's konference DIT SummIT den 3. december, hvor både Niels Keller-Larsen og Allan Baungaard Jakobsen skal inspirere os med deres oplæg.

Se konferenceprogrammet som byder på mange skarpe oplæg om digitaliseringen, fra IT-iværksætter Tommy Ahlers, Pernille Kræmmergaard fra Digitaliseringsinstituttet, Jan Topp fra Bang & Olufsen og mange flere: