Debat: Er det slut med cloud fra techgiganterne i Europa?

Michael Ørnø, direktør, Statens IT, Anna Olga Aaskilde Laursen, CISO og sektionschef, Region Hovedstaden, Henrik Udsen, professor, Københavns Universitet

Kongressalen kl. 15.25-16.00

USA og EU har af flere omgange forsøgt sig med aftaler, der skal sikre, at personfølsomme data fra EU-lande frit kan overføres og opbevares i USA. Først hed aftalen Safe-Harbour og senere Priviacy Shield, men begge aftaler er erklæret ugyldige af EU-domstolen med den begrundelse, at USA ikke giver samme beskyttelse af persondata som i EU.

Det giver med garanti hovedpine hos mange IT-ansvarlige i Danmark i både det offentlige og private: for er hele deres cloud-setop nu ulovligt? Og hvordan står det til med sikkerheden og overholdelsen af GDPR i techgiganternes cloud-løsninger? Og er det overhoved realistisk at skifte Microsoft, Amazon, Google og de andre store cloud-leverandører ud? Skal vi f.eks. bygge vores egen cloud i Danmark?

Til at debattere de mange spørgsmål om brug af cloud og datasikkerhed i lyset af Schrems II-dommen, så har vi inviteret Michael Ørnø, direktør, Statens IT og Anna Olga Aaskilde Laursen, CISO i Region Hovedstaden. Debatten er modereret af Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden, Dansk IT

Oplægsholdere

Michael Ørnø, direktør, Statens IT

 

 

Anna Olga Aaskilde Laursen, CISO, Region Hovedstaden

 

Henrik Udsen, professor, Københavns Universitet 

Henrik Udsen er professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, hvor han arbejder med jura og ny teknologi, herunder særligt databeskyttelsesret og it-kontraktret. Han har skrevet en række bøger og artikler inden for disse områder og holder ofte foredrag om bl.a. databeskyttelsesretlige emner. Han er næstformand i Datarådet og var medlem af den ekspertgruppe, der rådgav Justitsministeriet i forbindelse med implementeringen af GDPR. 

 


Moderator

Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden i Dansk IT