Dataetik og Privacy i Praksis

Dataetik og Privacy i Praksis er et nyt netværk faciliteret af Pernille Tranberg og Birgitte Kofod Olsen. Fokus på brugen af persondata samt hvordan den digitale infrastruktur tager hensyn til- og beskytter borgere og forbrugere.

Fokus er på

  • Persondata som aktiv og risiko 
  • Dataansvarlighed, som er et nyt koncept i persondataforordningen
  • De bredere etiske spørgsmål relateret til brug af nye teknologier
  • Om dataanvendelsen er bæredygtig og princippet om privacy by design er indlejret i produkter og processer
  • Forbrugernes forventninger til at kunne kontrollere deres data udgør en ligeså vigtig faktor

Udbytte af netværket

Netværket Dataetik og Privacy i praksis giver dig mulighed for at mødes med profiler, der arbejder med dataetisk og privacy. Møderne vil bestå af faglig sparring, inspiration fra eksterne oplægsholdere og input i form af nye værktøjer relateret til dataetisk.
Alle vil blive tilrettelagt af netværkets facilitatorer Pernille Tranberg og Birgitte Kofod Olsen i tæt samarbejde med netværkets medlemmer. Netværket har fire årlige møder.

Netværket henvender sig til 

Personer der er Data Protection Officer (DPO), interne/eksterne rådgivere, informationssikkerheds- og it-chefer og dem der sidder med behandling af persondata (medlemsdata/kundedata/medarbejderdata)

Vil du være med?

Netværket har opstartsmøde den 2. november 2017. Send en mail til sim@dit.dk eller ring på 33179786 og hør mere. Du kan også ansøge direkte om medlemskab her.

Facilitatorerne er fagligt forankret inden for dataetik

Netværket Dataetik og Privacy i Praksis er et samarbejde mellem tænkehandletanken DataEthics og DANSK IT. Pernille Tranberg og Birgitte Kofod Olsen er medstiftere af DataEthics (dataethics.eu), udviklede sammen Privacykompasset.dk og de bliver begge facilitatorer for netværket. 

Birgitte Kofod Olsen er partner i Carve Consulting, hvor hun rådgiver virksomheder, myndigheder og organisationer om persondataforordningen, og i den sammenhæng udarbejder gap-analyser, konsekvens- og risikovurderinger samt implementeringsplaner.
 
Pernille Tranberg rådgiver om dataetik, holder foredrag om dataetik, big data og privacy og om at beskytte og kontrollere sine data. Hun er konsulent for virksomheder og organisationer i dataetik og er medforfatter på bogen Dataetik - den nye konkurrencefordel.

Du kan læse mere om dem begge her.


Facilitator

Program for næste møde

Kommende møder

Tidligere programmer

Praktisk Info

Afholdelsessted: Hovedstadsområdet 
Antal møder årligt: 4 
Tidsrum: 13.00 - 17.00
Pris*: 7650,- 

EARLY BIRD TILBUD
Meld dig ind senest den 15. oktober 2017 og få første år i netværket til 5000 kr.*

*Prisen er ex. moms og dækker et års medlemskab af netværket. Det forudsættes, at du er medlem af DANSK IT.

Der er ingen sider der opfylder de valgte kriterier

Konference - Fredag - d. 29/9/2017

European Data Ethics Forum 2017

The first European Data Ethics Forum will take place Friday September 29, 2017 arranged jointly by Dansk IT and DataEthics.eu
Data

På-vej-hjem møde - Mandag - d. 8/5/2017

De nye forbruger­rettigheder omkring persondata

Få værktøjer til digitalt selvforsvar og giv input til Forbrugerrådet og hinanden om, hvordan danskerne kan blive mere kompetente og kritiske digitale borgere, der også ønsker at blive'empowered' med deres egne data.

Ansøg om medlemskab af netværket

Pernille Kofoed Data Ethics

Artikel - Mandag - d. 19/6/2017

Forstå de nye krav til databehandling og lær at afkræft myter om persondata

Taler: Birgitte Kofod Olsen, facilitator for DANSK IT's nye netværk Dataetik og Privacy i Praksis, jurist og PhD, medstifter af tænkehandletanken Dataethics og partner og indehaver i Carve Consulting.