Får du omsat data til værdi?

BI og big data er i rivende udvikling. Det er nødvendigt at løbende holde sig opdateret om nye værktøjer, metoder og best practices. Men hvordan holder du dig trit med udviklingen i en travl hverdag? Medlemskab af en netværksgruppe kan være svaret.

- Udfordringen med dette område er, at udviklingen går stærkt. Så når vi søger folk med erfaringer, kan vi stå i den situation, at der ikke rigtig er nogle med erfaringerne endnu.

David Andersen er netværksfacilitator for Dansk IT´s netværksgruppe BI, Big Data & Analytics. 

Fire gange om året mødes han med resten af netværksgruppen til drøftelser, sparring, faglige oplæg og erfaringsudveksling inden for et område, som bliver større og større og mere komplekst.

- Det er næsten et fuldtidsjob at følge med i udviklingen inden for big data, som bare galeporer derud. Der er rigtig mange forskellige vinkler på området. Hvad enten du er forbruger, og hvilken data du bruger i et forretningssynsvinkel, eller hvis du er med til at bygge systemet op og servicere forretningen. Og det er bl.a. det, som vi drøfter til netværksmøderne, forklarer David og fortsætter,

- Forud hvert netværksmøde har vi valgt et emne, som vi dykker ned i. Big data er et kæmpe område, så man kan sige, at vi tager en puslespilsbrik, som vi kigger nærmere på og gør hinanden klogere på. Vi har ofte en ekstern oplægsholder til at komme og fortælle om værktøjer, metoder eller problemstillinger. På baggrund af oplægget er vi gode til at drøfte og sætte det ind i vores egen hverdag og vores egne erfaringer.

Differentieret netværksgruppe med differentierede diskussioner

I netværksgruppen sidder der både repræsentanter fra forskellige brancher og fra forskellige roller i de enkelte organisationer. Det giver de faglige drøftelser merværdi og gør dem faktisk også sjovere.

- De forskellige roller og brancher i netværksgruppen er med til, at alle får øjnene op for nye værktøjer, metoder og erfaringer. Perspektiverne på emnerne, som vi drøfter, er forskellige. Og det er jo et af de særlige udbytter af et netværksmedlemskab. Du kan sjældent diskutere og drøfte så forskellige perspektiver og erfaringer med dine faste kollegaer, som sidder i samme organisation som dig. Men andre udefra kan give dig inspiration til nye teknologier og måder at gribe udfordringerne an på. 

 

Faktaboks_BI_emner 

Værdien på bundlinjen

Som de fleste andre er netværksmedlemmerne af BI, big data & analytics travle mennesker med fyldte kalendere. Derfor foregår netværksmøderne også om eftermiddagen, så medlemmerne kan nå deres eget kontor, inden de mødes med netværksgruppen.

De fire eftermiddage er givet godt ud, mener David. Både for medlemmet selv og for virksomheden.

- Jeg ville forvente, at mine medarbejdere holder sig opdateret om, hvad der sker ude i BI og data-verden, så de har de bedste forudsætninger til at vejlede forretningen om de forskellige muligheder, når der skal kigges på nye værktøjer og implementeres ny strategi,” fortæller David og fortsætter,

- Der er jo mange måder at blive holdt opdateret på. Jeg er selv meget bevidst om, hvordan jeg bruger min tid, og jeg synes, at netværksmøder er en meget effektiv måde at blive opdateret på og få input på fra andre ligesindede. Man kan jo sige, at netværksmøder er en general ongoing uddannelse, da du får den nyeste viden, inspiration og erfaringer fra andre hele året rundt.

Du bestemmer mødernes fokus

Det er essentielt for David og resten af netværksmedlemmerne, at det er medlemmerne, som beslutter, hvilke emner der skal være på agendaen til møderne.

- Til møderne starter vi ofte med en rundt om bordet. Vi kender jo hinanden godt, men nogle gange er der et nyt medlem og så præsenterer vi os selv, og hvad vi beskæftiger os med. Derefter har vi et indlæg udefra. Det hele er jo ganske uformelt, og vi er en god lille fortrolig gruppe, så vi kan sagtens have en god dialog under præsentationen. Efter oplægget vil der typisk være en pause, hvor der er mere dialog og spørgsmål. Til sidst er der altid afsat tid til, at medlemmerne kan komme med et emne, som de ønsker sparring på. Inden mødets afslutning bruger vi god tid på at drøfte fremtidige emner, så det er mødedeltagerne, som bestemmer mødernes fokus. Vi har en bruttoliste, som vi kigger på gang til gang, og så bliver vi enige om, hvad der interesserer os, og hvad vi godt kunne tænke os at kigge nærmere på næste gang.

 

David Andersen_faktaboks

Når man er nørd, er det jo sjovt at mødes med andre nørder og diskutere

Om du er generalist, eller du arbejder med et meget specifikt område inden for BI, så er netværksmedlemskab en oplagt måde at blive holdt orienteret om området – puslebrik for puslebrik.

- Det er sjovt at blive inspireret. Det er spændende at høre om nye teknologier og værktøjer. Og det er jo nødvendigt at holde dig ajour med udviklingen. Hvilket er vores vision og målsætning med netværksgruppen. At vi skal gøre hinanden klogere. Og det gør vi sammen med andre, som også brænder for Big data i et fortroligt forum uafhængig af kommercielle interesser i en non profit forening, afslutter David.


Artikel - Tirsdag - d. 5-1-2016

Netværksgrupper

Dansk IT driver it-faglige netværksgrupper, hvor stærke relationer, sparring og ny viden er til værdi for både dig og din organisation.
Big Data og Analytics netværk

Netværk - Tirsdag - d. 8-12-2015

BI, Big Data & Analytics

Få inspiration og nye perspektiver på både de tekniske og forretningsmæssige discipliner indenfor Big Data og analytics.